Airco

Airco Service

Hoe weet u zeker dat de frisse lucht in uw auto ook daadwerkelijk fris is? Laat bij ons elke twee jaar de druk in het systeem controleren, het koudemiddel verversen en een lektest uitvoeren. Laat tijdens de Airco Service ook uw filterdroger vervangen om de vijanden van uw airco, zoals vuil, vocht en slijtagedeeltjes uit uw systeem te weren. Wij beschikken over de modernste apparatuur en beide koudemiddel systemen, zowel R134a als over het modernere R1234yf.

Airco Service voor uw comfort, veiligheid en gezondheid

De airco-installatie van uw auto is een gesloten systeem dat probleemloos werkt, mits dit regelmatig (tenminste 1 x per jaar) wordt gecontroleerd. Wij beschikken over de modernste diagnose- en afvulapparatuur voor uw aircosysteem. Bij een airco-check wordt het systeem op lekkage en koelcapaciteit gecontroleerd. Bovendien wordt zo nodig de aanwezige hoeveelheid koudemiddel gemeten. Met ons moderne aircodiagnose- en airco vulstation kunnen wij het klimaat in uw auto optimaal onderhouden en repareren.

De airconditioninginstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden. En dat 12 maanden per jaar. De temperatuur in het voertuig is aangenaam constant. Hierdoor blijft u langer geconcentreerd en bereikt u veilig uw bestemming. Voor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd. Dit betekent dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Hierdoor blijft uw zicht optimaal. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is.

Voor uw gezondheid moet u de airconditioning echter wel regelmatig laten onderhouden! Hierbij moet rekening worden gehouden met twee belangrijke factoren:

De verdamper regelmatig desinfecteren

Hier nestelen zich graag bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties. Het enige dat hier helpt is het desinfecteren van de verdamper! Wij beschikken over een reinigingsapparaat. Dit apparaat zorgt er zelfs voor dat het gehele kachelhuis wordt gereinigd van onplezierige micro-organismen doordat de vloeistof in het kachelhuis wordt verneveld.

Het interieurfilter regelmatig vervangen

Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in het interieur. Het filtert bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Afhankelijk van de rij-omstandigheden wordt dit filter bij regulier onderhoud door ons vervangen. Soms kan het echter nodig zijn om dit vaker te doen.

Back to top
Facebook
Facebook