Walnut Blasting

Inlaattraject reinigen

Heeft u last van verminderd motorvermogen, verhoogd brandstofgebruik, een slechte gasrespons of slecht stationair draaien? Dit zijn slechts enkele symptomen van een vervuild inlaattraject. Het is dan de hoogste tijd om uw inlaat te laten reinigen.

Walnut blasting Kadjar

Inlaat vervuiling

Moderne benzine- en dieselmotoren zijn tegenwoordig voorzien van directe brandstofinspuiting. Met als voordeel de beperking van schadelijke uitlaatgassen én minder brandstofverlies. Er zitten echter ook nadelen aan directe brandstofinspuiting, zoals het feit dat de injectoren direct inspuiten in de cilinders. Hierdoor ontstaat op den duur aanslag in het inlaattraject. Door de koolstofopbouw slibt het inlaattraject dicht met roetdeeltjes en olie. Dit heeft diverse storingsbeelden tot gevolg.

Walnut Blasting reinigingsproces

Wij van Auto Alberink Albergen zijn gespecialiseerd in Walnut Blasting. Dit is de enige effectieve methode om alle roetdeeltjes te verwijderen. Met behulp van onze speciale apparatuur ‘stralen’  we ieder inlaatkanaal met walnootgranulaat. Zo verwijderen we de koolafzetting, zónder dat de inlaatkanalen en kleppen aangetast worden. We reinigen de inlaat zonder de cilinderkop te demonteren.

Walnut blasting

Resultaat inlaattraject reinigen

De inlaatkanalen zien er als nieuw uit, er is een lager brandstof verbruik en de motorprestaties zijn aanzienlijk verbeterd.

Mocht u twijfelen of een behandeling nodig is bij uw auto, dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Stuur gerust uw vraag naar info@autoalberink.nl

Back to top
Facebook
Facebook